Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

I Will Fly Away - Pink Anderson

I Will Fly Away is een nummer van  Pink Anderson. Wanneer hij het precies schreef is niet helemaal duidelijk. In ieder geval verscheen het in 1963 op een compilatiealbum van Anderson.

Pink Anderson
Pink Anderson en zijn zoon Little Pink. Bron afbeelding Wikipedia
 

Medicine Show

De carrière van Anderson startte in 1914, toen hij 14 jaar oud was. Hij sloot zich aan bij Dr. William R. Kerr van de Indian Remedy Company. Dat was een muzikaal gezelschap dat op straat optrad. Tegelijkertijd probeerde Kerr een brouwsel te verkopen dat geneeskrachtige eigenschappen zou hebben. Anderson trok vele jaren op met de medicine show van Kerr. Later leerde hij Simmy Dooley kennen, die hem de blues leerde zingen. In de perioden dat hij niet met Dr. Kerr werkte, speelde Anderson met Dooley in de regio rondom Spartanburg.

Dr. Kerr stopte met werken in 1945 en Anderson bleef in zijn geboortestreek actief als zanger, waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar en mondharmonica. Tot 1957 bleef hij optreden maar moest wegens hartklachten stoppen. 

I Will Fly Away

Anderson zong de blues en soms ook de gospel blues. Zo ook het nummer I Will Fly Away  dat live werd opgenomen in augustus 1961 in Spartanville, in 1961 en werd opgenomen door Samuel Charters.

Some glad morning, when this weary life is over, I will fly away
Now, when I die, hallelujah, bye and bye, I will fly away, let me tell you

Artiest: Pink Anderson
Album: The Blues Of Pink Anderson Ballad & Folksinger, Vol. 3
Jaar: 1963
Genre: Blues
Label: Prestige Bluesville


Nieuwer Ouder