Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

Waited For My Change To Come - The Loving Sisters

The Loving Sisters onder leiding van Gladys McFadden was een Afro-Amerikaanse gospelgroep uit  Little Rock, Arkansas. Naast McFadden zaten haar drie zussen Josephine Dumas, Anna James in de band. Verder deed ook hun vriendin Loraine Leeks meer. En een vijfde zus, Leona, was lid tot haar dood in 1951.  

The Loving Sisters

The Loving Sisters

De McFaddens begonnen al vroeg met hun zangcarrière en ze zongen al in in het koor van de kerk van hun vader, die daar dominee was. Ook traden ze regelmatig op en zongen ieder zondag in een lokaal radioprogramma. Op een zondag, toen het Pilgrim Jubilee Singers Little Rock aandeden, hoorde de groep de uitzending van de zingende zusters en nodigde hen uit om auditie te doen voor Peacock Records. En ze 

Vernieuwers

De zussen waren vernieuwend in de gospelwereld. Geen schaarse begeleiding door slechts een piano of een gitaar. Het moest een enorme band zijn. Ook later in de jaren '70 bleek hun vernieuwingsdrang en sleogen nieuwe muzikale wegen in en brachten in 1973 Sounds of a New Era uit met een destijds futuristisch geluid dat leek op de soundtracks van Shaft of Super Fly. Later in hun carrière werden ze vergezeld door Love Act, die uit drie van hun zoons bestond.

The Loving Sisters hebben zoveel moois gezongen, dat het moeilijk is om te kiezen. Maar ik stuitte op het nummer Waited For My Change To Come. Wat een geweldig soul nummer en die stemmen. Te gek!

Artiest: The Loving Sisters
Album: A New Dimension
Jaar: 1973
Genre: Soul
Label: Peacock Records


Nieuwer Ouder