Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

Black But Proud - Reverend Overstreet Singers

Black But Proud is een krachtig door blues geïnspireerde soulvol gospelnummer. Het werd gezongen door Reverend Louis Overstreet en zijn Reverend Overstreet Singers.

Reverend Louis Overstreet was een predikant en muzikant. Hij predikte in de St. Luke's Powerhouse Church of God in Christ, vlak bij Broadway in het zuiden van Phoenix, Ook speelde hij gitaar en zong. Samen met zijn vier zonen, nam hij in de jaren '60 heel veel gospelmuziek op. Zijn stijl had wortels in de blues en de soul. 

 
Chris Strachwitz de oprichter van het platenlabel Arhoolie Records hoorde gospelzanger dominee Louis Overstreet voor het eerste spelen in 19690. Dat was in Scotlandville, Louisiana. Strachwitz was onder de indruk van het optreden van Overstreet. Die stem, die muziek en die passie. Bovendien kon Overstreet het geloof naar  de mensen brengen met muziek. En daar had je helemaal geen kerk voor nodig. Gewoon buiten op straat. In 1962 Strachwitz vele nummers van Reverend Louis Overstreet en zijn vier zingende zonen op.

Overstreet nam ook nummers in eigen beheer op. Hij had een eigen label: Overstreet Recordd. In 1969 zette hij Black But Proud op de plaat.Een passievol gezongen gospelnummer met een maatschappijkritische tekst.  

I'm black 
God made me 
Like I am

 

Artiest: Reverend Louis Overstreet & Reverend Overstreet Singers
Single: Black But Proud / Blessings Of All Kinds
Jaar: 1969
Genre: Soul
Label: Overstreet Records

Nieuwer Ouder