Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

Didn't It Rain - The Heavenly Tones

The Heavenly Tones was een gospelmuziekgroep die bestond Vaetta Stewart, Mary McCreary, Elva Mouton en Tramaine Hawkins. En Stewart was Little Sister, het kleine zusje van Sylvester Stewart, de frontman van Sly and the Family Stone.

The Heavenly Tones werd opgericht toen het ze nog op middelbare school zaten, en traden ze op op verschillende locaties in de omgeving van San Francisco. In 1966 namen ze het album I Love The Lord op voor het Gospel-label. En daarop vind je het nummer Didn't It Rain staat op dit album.

The Heavenly Tones

Sly and the Family Stone

Toen Sly and the Family Stone werd opgericht, werden The Heavenly Tones rechtstreeks van de middelbare school geplukt om achtergrondzangeressen van Sly & the Family Stone te worden. De groep werd toen toen omgedoopt tot Little Sister. Toen Sly Stone op tournee ging besloot Tramaine Hawkins te stoppen. Ze wilde eerst  haar school wilde afmaken. Later zou Hawkins alsnog een zeer succesvolle solocarrière als gospelzangeres hebben en zou trouwen met een andere gospelheld.... Walter Hawkins.

Bekijk hieronder een live uitvoering van Didn't It Rain. Sobere begeleiding, alleen piano en bas en die fantastische stemmen. Echt geweldig!

Artiest: The Heavenly Tones
Album: I Love The Lord
Jaar: 1966
Genre: Soul
Label: Gospel


Nieuwer Ouder