Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

Jesus Is Just Alright van The Arts Reynolds Singers

Jesus Is Just Alright. Wie kent het niet? Het is een wereldberoemde gospeltrack die populair werd gemaakt door The Doobie Brothers. Maar het origineel is eigenlijk veel beter en dat is van The Arts Reynolds Singers. 

The Arts Reynolds Singers

Alright

Het nummer werd geschreven door Art Reynolds en voor het eerst opgenomen in 1965 door The Art Reynolds Singers. In 1966 verscheen het nummer op hun album Tellin' It Like It Is. In de titel van het nummer zit de Amerikaanse straattaal term 'alright'. In de jaren '60 werd werd deze term gebruikt om iets te beschrijven dat heel erg 'cool' was.

Art Reynolds

Art Reynolds was de pianist en dirigent van het gospel koor van de St. Vestal C.M.E. kerk in Long Beach. Maar Reynolds had meer ambitie. Hij wilde een gospelgroep vormen die ook buiten de kerk aan het werk kon. Daarom vroeg hij in 1966 aan de vijf beste zangers in zijn kerkkoor of ze deel wilde uitmaken van zijn gospelgroep. En zo geschiedde. Leuk weetje is dat een van de zangeressen Thelma Houston was, die later een grote hit had met het disconummer Don’t Leave Me This Way.

De gospelgroep werd The Art Reynolds Singers genoemd en het was eerste gospelgroep die bij Capital Records een contract tekende. Ze stonden hiermee aan de basis van de gospelrock. 

Jesus Is Just Alright

Van  hun debuutalbum Tellin' It Like It Is is de track Jesus Is Just Alright afkomstig. Mooie pianopartij en fantastische stemmen. Het nummer werd gecoverd door vele andere artiesten, waarvan The Byrds en The Doobie Brothers de bekendsten zijn. 

Artiest: The Art Reynolds Singers
Album: Tellin' It Like It Is
Jaar: 1966
Genre: Soul
Label: Capitol Records 

Nieuwer Ouder