Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

God's Creation - Phil Flowers And His United Family

God's Creation 1st Mov. is pyschedelische gospelfunk van Phil Flowers And His United Family. Het nummer begint met tromgeroffel, gillende gitaren en explosief geschreeuw van Flowers. Pas na een dikke minuut wordt het wat rustiger en wordt er gezongen. 

Phil Flowers

Alpha And Omega

Het nummer vind je op het album Alpha And Omega. Een concept album waarop het Bijbelse verhaal wordt beschreven. Het begint bij de schepping van het universum en de opkomst en ondergang van de mens. Niet alle nummers zijn even sterk, maar God's Creation 1st Mov. is echt te gek! Overigens deed het album het niet goed. Misschien te ingewikkeld of te vreemd, of gewoon niet goed goed genoeg.

Phil Flowers had al een lange carrière als zanger achter de rug, voordat hij dit album maakte. Hij begin ergens in de jaren '50 in de regio rondom Washington. Hij zong in verschillende stijlen en bij verschillende labels. In de jaren '60 nam hij diverse verschillende albums op waaronder Our Man In Washington, Rhythm And Blues, I Am The Greatest en Phil Flowers Sings A Tribute To Nat King Cole. In die tijd werd hij omschreven als 'The Black Elvis' en 'Skip Manning'.

Phil en zijn groep The Flower Shop toerden eind jaren '60. door de V.S. In 1968 trad hij op in het Witte Huis, tijdens de regering-Johnson. Vlak na de moord op Martin Luther King Jr. in arpil 1968 was het behoorlijk onrustig in de straten van de grote steden van V.S. Flowers en zijn band werden daarom door de burgemeester van Washington DC gevraagd om deze onrust te kalmeren met hun muziek.

God's Creation 1st Mov kent ook vervolgversie, namelijk God's Creation 2nd Mov. Beluister hieronder deze twee tracks.

Artiest: Phil Flowers And His United Family
Album: Alpha And Omega
Jaar: 1973
Genre: Funk
Label: Longwood Records


Nieuwer Ouder