Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

My Shoes van de Flying Eagle Gospel Singers

My Shoes is een te gek rauw gospelnummer met funky gitaren in de hoofdrol. Het was een nummer van de Flying Eagle Gospel Singers. Dit was een gospel groep uit Chicago. 

Flying Eagles Gospel Singers

Flying Eagle Gospel Singers

De groep werd opgericht door Rev. James Sanders. Maar toen Sanders verhuisde, kreeg Robert Hogan de leiding over de band. De bandleden gingen te veel uit in de lokale kroegen en waren op zondag niet in staat om in de kerk te zingen. Daarom besloot Hogan het roer om te gooien en een paar bandleden te ontslaan. Ook werden nieuwe bandleden toegevoegd. Dat waren zijn drie zoons. Die waren destijds 12, 8 en 6 jaar. De band besloot zich Flying Eagle Gospel Singers te noemen. Hijzelf was Papa Eagle, zijn vrouw werd Mama Eagle genoemd en de kids waren The Little Eagles.

My Shoes

Het nummer My Shoes was de B-kant van de single Family Prayer. Wanneer het werd uitgebracht is niet helemaal duidelijk, maar het zal ergens eind jaren '60, begin jaren 70 zijn geweest. Het is ongepolijste gospel met heftige gitaren. Een heerlijke track.

Jade Records

In 2015 werd dit nummer opnieuw op de plaat gezet. Dit keer was het een verzamelaar met tracks die waren uitgebracht op Jade Records. Jade Records was een klein gospel platenlabel uit Chicago dat gespecialiseerd was in rauwe, funky doe-het-zelf- gospel. De titel van het album is  Saved & Sanctified - Songs Of The Jade Label.

Artiest: Flying Eagle Gospel Singers
Single: Family Prayer / My Shoes
Jaar: 196? -197?
Genre: Soul
Label: Jade Records 


Nieuwer Ouder