Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

The Prodigal Son van Rev. Robert Wilkins

Rev. Robert Wilkins was een Amerikaanse countrybluesgitarist en zanger. Hij verdiende zijn geld met muziekmaken. Maar in 1936, op 40-jarige leeftijd, zette hij er een punt achter en werd christen. Dat kwam omdat hij getuige was geweest van een moord die werd gepleegd tijdens een concert dat hij gaf. Maar toch kon hij niet stoppen met het spelen van de blues, maar nu dan blues met een gospel twist.

Rev. Robert Wilkins

Memphis Gospel Singer 

In 1964 werd Wilkins "herontdekt" door bluesrevival- enthousiastelingen Dick en Louisa Spottswood. Ook name hij een album op en dat was Memphis Gospel Singer dat hij in 1964 uitbracht op het Piedmont label. 

The Prodigal Son

Hij zette het nummer The Prodigal Son op dit album. Het was een oud nummer. Hij had het lied al in 1928 opgenomen alleen onder een andere titel namelijk That’s No Way To Get Along.

The Rolling Stones

The Rolling Stones coverden deze versie voor hun album Beggars Banquet uit 1968 maar alleen Jagger en Richards werden vermeld als auteurs. De plaat werd uit de handel genomen en op volgende uitgaven werd Wilkins vermeld als songschrijver. Bijzonder is dat Wilkins nog een andere connectie heeft met de Stones. Zo nam hij in 1928 het nummer Rolling Stone Blues op. 

Luister hieronder naar The Prodigal Son van Rev. Robert Wilkins

Artiest: Rev. Robert Wilkins
Album: Memphis Gospel Singer
Jaar: 1964
Genre: Blues
Label: Piedmont


Nieuwer Ouder