Groevie Gospel: Gooi je handen in de lucht en swing mee. Amen!

Will The Circle Be Unbroken van Ken Parker

Will The Circle Be Unbroken is een reggae gospelnummer van reggae- en gospelzanger Ken Parker uit Jamaica. Zoals veel zangers die in Jamaica opgroeiden, begon Parker zijn zangcarrière in de kerk. Zijn vader was predikant, dus Parker was vaak in de kerk te vinden. 

Ken Parker

Ken Parker

Halverwege de jaren '60 vormde hij de Blues Benders. De groep werd gevraagd auditie te doen voor Coxsone Dodd , maar door een misverstand was Parker het enige lid dat op de afspraak aanwezig was, dus deed hij auditie als solist. Maar in zijn eentje maakte hij behoorlijke indruk op Dodd. Dit was het begin van zijn solocarrière. 

Maar hij raakte gedesillusioneerd in de platenindustrie en stopte met de muziek. Maar het bloed kruipt aar het niet gaan kan en in de jaren '80 was hij weer te vinden in de studio. Hij richtte zijn eigen platenlabel op en bracht gospelplaten uit. Hij verhuisde later naar Florida. In april 2014 trad hij op tijdens een uitverkochte show op het International Ska and Reggae Festival in Londen.

Keep Your Eyes On Jesus

In 1972 bracht hij een reggae gospel album uit op het Studio One label, getiteld Keep Your Eyes On Jesus. Op dit album vin je het prachtige Will The Circle Be Unbroken. Dat nummer een christelijke hymne uit 1907 dat door Ken Parker is bewerkt.

Artiest: Ken Parker
Album: Keep Your Eyes On Jesus
Jaar: 1972
Genre: Reggae
Label: Studio One


Nieuwer Ouder